Ievārījuma tarte

Smilšu mīklas tarti Itālijā sauc par “crostata”, to cep ar dažādiem pildījumiem. Brokastīs dažādu viesu namu un kafejnīcu tiek piedāājumos var manīt “Crostata di marmellata”, un tas nozīmē, ka tā būs tarte ar kāda ievārījuma pildījumu!

Šo pagatavoju no sava mīļākā – ķiršu ievārījuma.

Smilšu mīkla (pasta frolla) pagatavošana:

250 gr. 00 tipa milti;

125 gr. cukurs;

140 gr. sviests;

3 olu dzeltenumi;

½  citron rīvēta miziņa, ½ apelsīna rīvēta miziņa

Šķipsniņa sāls;

Pildījumam – ķiršu ievārījms bez kauliņiem (apmēram 150 gr.)

Pagatavoju šādi:

Uz tīras galda virsmas uzberu miltus, kaudzītes virsotnē izveidoju iedobīti un lieku tur iekšā  sāli, cukuru,smalki sagrieztu sviestu, olu dzeltenumus, pierīvēju citrona un apelsīna miziņu. Ar rokām visu samīcu viendabīgā masā. Izveidoju bumbu ietinu pārtikas plēvē un lieku ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pēc tam izņemu no ledusskapja, mīklu lieku starp divām cepamā papīra loksnēm un rullēju plānu – apmēram 2-3 mm biezu pankūku. Noņemu virsējo cepamā papīra loksni un ieklāju mīklu ar visu apakšējo cepamā papīra loksni cepamajā formiņā. Apgriežu maliņas (mīklu no maliņām vēlreiz samīcu un izrullēju no jauna, sagriežu loksnītēs tortes dekorēšanai). Mīklas pamatni sadurstu ar dakšiņu, klāju virsū ievārījumu, dekorēju ar atlikušās mīklas loksnītēm. Cepu 200 grādos 25-30 minūtes.

Comments

Komentēt