Jūras ķemmītes “gratin” (Capesante gratinate)

Viena no mūsu mīļākajām antipasto receptēm svētkos ir capesante gratinate.

Pagatavošana ir pavisam vienkārša!

6 jūras ķemmītes, 2 tostermaizes, 1 ēd.k. rīvmaizes, saujiņa pētersīļu, 1 ķiploka daiviņa, olīveļļa, sāls, pipari. Citrons pasniegšanai.

Jūras ķemmīti atdalu no gliemežnīcas, notīru. Maizi sagriežu palielos gabalos, lieku smalcinātājā kopā ar pētersīli un samaļu. Iegūtajā masā caur ķiploka spiedi iespiežu ķiploka daiviņu, pievienoju sāli, piparus, nedaudz olīveļļu un visu samasu.

Gliemežnīcā ieklāju aromatizēto maizes masu, lieku pa virsu juras ķemmīti, un visu pārklāju ar to pašu aromatizēto maizes masu.

Cepu cepeškrāsnī 180 grādos, 12 – 15 minūtes.

Atdzesēju un pasniedzu ar citronu un olīveļļu, ko, pirms ēšanas, katrs pats var uzpilināt pēc patikas.

Comments

Komentēt