Sāļā Tarte ar garnelēm

Itālijā, gandrīz katrā ģimenē, ir sava iecienītā sāļā pīrāga recepte. Tie lieliski iederas gan kā antipasto (uzkoda – itāļu valodā) viesībās, gan pusdienās vai piknikā, arī pasniegta ar dažādiem citiem uzgraužamiem našķiem vai salātiem.

Tarte ar garnelēm, cukini un rikotas sieru ir viena no mūsu iemīļotajām receptēm, šoreiz ar brisē mīklu!

Nepieciešamās sastāvdaļas
Olīveļļas “Brisē” mīklai: 200gr. 00 tipa milti 70 gr. Ledus auksts ūdens 50gr. Olīveļļa Šķipsniņa sāls.

Pildījumam:
100 gr. rikotas siers, 250gr lielas garneles 1 ola, 2 cukini, 1 ēd. k. rīvēts parmezāna siers, 2 ķiploka daiviņas, ola mīklas apsmerēšanai, sāls, muskatrieksts.

Pagatavoju šādi :
📍Gatavoju mīklu -✨uz galda beru miltus, uztaisu tajos iedobīti līdzīgu vulkānam! ✨Pievienoju sāli, olīveļļu, sāku maisīt un lēnām pievienoju ledus aukstu ūdeni. ✨Visu maisu līdz izveidojas viendabīga, vijīga mīkla bez kunklulīšiem, ietinu pārtikas plēvē un lieku ledusskapī, kamēr gatavoju pildījumu.

📍Gatavoju pildījumu-✨Cukīni sarīvēju, pievienoju sāli, un uz pannas apcepu bez eļļas, apmēram 5-7 minūtes, līdz iztvaiko šķidrums. ✨Tad noņemu no uguns un, vēl karstiem, pievienoju notīrītas un uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas. Uzlieku vāku un ļauju atdzist.
✨Sagriežu garneles apmēram 3 daļās ✨(ja tās ir mazās garnelītes, tad negriež, bet pirms pievienošanas masai, labi noskaloju zem tekoša auksta ūdens un nosusinu).✨No cukīni izķeksēju ķiploku, ✨Pievienoju parmezānu, rīkotu, garneles, muskatriekstu. ✨Visu samaisu.
📍Gatavoju tarti – ✨izņēmu no ledusskapja mīklu, izrullēju✨pannā ieklāju cepampapīru ✨ tad izrullētu brisē mīklu, kuras apakšu sadurstu ar dakšiņu, bet maliņas atstāju uz augšu ✨  lieku iekšā pildījumu un izlīdzinu
📍Fināls-✨cepu 180 grādos 15 minūtes ✨tad norgulēju temperatūru uz 160 grādiem, un turpinu cept vēl 30 minūtes.✨Kad gardums gatavs, ļauju atdzist istabas temperatūrā.

Sirsnīgus sveicienus
No Itālijas Ligūrijā sūtot,
Līga 🌞

Comments

Komentēt