Ķirbja suflē

Šis ir viens no pēdējiem atklājumiem mūsu virtuvē!Te būs pamatrecepte 12 simpātisku suflē pagatavošanai mafinu formiņās. Nepieciešamās sastāvdaļas:
🔸450 gr. cepeškrāsnī cepta ķirbja mīkstums (cepu šķēlēs ar visu mizu, tad noņemu miziņu)🔸50-60 gr rīvēts parmezāna siers, 🔸pāris ēdamkarotes rīvmaizes, 🔸3 olas, 🔸šķipsniņa sāls, 🔸kaltēts origano.

⚜️Ķirbi parasti, kad nopērku veselu, uzreiz visu uztīru, sagriežu šķēlēs, un izcepu cepeškrāsnī mīkstu ar visu mizu un uzglabāju leduskapī līdz 3 dienām, lai vēlāk to izmantotu dažādās receptēs (krēmzupā, ņokos, salātos vai sacepumos).
⚜️Suflē pagatavošanas pati svarīgākā lieta ir labi sakulti olu baltumi!!!!! ⚜️Tātad, daru tā:
🔸Ķirbis atdzisis, notīrīts un saspiests ar dakšiņu.
🔸Ņemu divas bļodas, kurās var putot un olu baltumus atdalu no dzeltenumiem.
🔸Olu baltumiem pievienoju šķipsniņu sāli un saputoju stingrās putās – tā, lai apgriežot bļodu uz otru pusi, tās nekristu ārā.
🔸Olu dzeltenumus saputoju, līdz tie paliek vismaz 2x gaišākā krāsā, kā bija pirms putošanas, pievienoju samīcīto ķirbja mīkstumu un visu saputoju ar mikseri.
🔸Iemaisu nedaudz vairāk par pusi no parmezāna siera un iecilāju olu baltumus. Cepu silikona maffinu formiņā, kurā ieliku mafinu cepšanai paredzētās papīra formiņas. 🔸Pašu silikona pannu ieliku citā pannā, kurā ieliets ūdens, sapildīju līdz pusei sagatavoto ķirbju masu, un cepu 180 grādos 25 minūtes, tad uzmanīgi at taisīju cepeškrāsns durtiņas, skaistuļiem uzkaisīju parmezāna sieru, kas sajaukts ar rīvmaizi, un pacepu vēl 5 minūtes. 🔸Kad viss gatavs, izņēmu no cepeškrāsns un vēl karstam esot, uzkaisīju kaltētu origano. Lieliski sader ar kautko sāļu, ar kautko rūgtu vai ar abiem⚜️

Sirsnīgus sveicienus no Itālijas Ligūrijā sūtot,
Līga🌞

Comments

Komentēt